Кухонні мийки та змішувачі Blanco

  Сучасні процеси об'єднання корпорацій і цілих країн в різного роду союзи і Співдружності відображають не тільки глобальну тенденцію. Кухонні мийки та аксесуари люди теж поступово об'єднують в, так звані, мийні центри. В ідеалі такі центри повинні ергономічно поєднувати в собі всі функції, корисні для повсякденної роботи на кухні. Для втілення такого ідеалу потрібно звертати увагу на: - раціональне використання простору, - простоту в догляді, - красу і гармонію кольорів і текстур.

 

  Однак, починати побудову мийного центру, необхідно з мийки і змішувача. По-перше, тому що без них інше втрачає сенс, а по-друге, у вартісному вираженні вони зазвичай дорожче інших елементів центру.

 

  Тому починати планування можна зі стандартної шафи (під мийку) шириною від 60 см, в якiй оптимально вписується знову ж стандартна кухонна мийка з двома чашами. Наступне питання, з якого матеріалу мийка краще?


Найголовніший матеріал для кухонного миття - вода

  Сучасні виробники кухонних мийок вже освоїли такі види сировини, як нержавіюча сталь, а також натуральний і "штучний" камінь. "Штучний" ми виділили лапками, тому що в основі скам'янілих сумішей теж знаходяться натуральні мінерали, а синтетичним шляхом отримують лише склеючi і цементуючі полімери для них.

 

 Так як поруч з мийкою зручно мати стіл, то увагу стільниці для створення мийного центру треба придiлити відразу. Вибір: чи буде вона з того ж матеріалу, що і чаша раковини, чи ні, - залежить і від побажань за зовнішнім виглядом мийного центру, і від вимог до наявності/відсутності "швів" між стільницею і мийкою.

  

  Нержавіюча сталь настільки поширений матеріал на сучасних кухнях, що навіть якщо мийки відповідної немає, то про властивості нержавійки, проте, відомо більшості господарів і господинь. Мийки з нержавіючої сталі можуть бути різної товщини, що відповідно впливає на "гучність", ударостійкість при падінні важкого посуду і тимчасові деформації при різких перепадах температури в чаші. Наприклад, якщо вилити туди окріп. Ми можемо порекомендувати шукати раковини з товщиною сталі від 0,7 мм, але не впевнені, що на практиці в магазині багато хто може заміряти товщину з точністю до 0,1 мм. тому логічно шукати, як кажуть, перевіреного виробника або надійний бренд.

 

  Штучний камінь поки що, умовно кажучи, знаходиться в середньому і високому ціновому сегменті, тому мийки з нього поширені менше, ніж сталеві. Але технології зараз люди розвивають швидше, ніж вчора, і вже завтра, ймовірно, деякі з наших відвідувачів опиняться перед вибором - нержавійка або штучний камінь - при близьких за значенням цінах. Щоб бути до цього моменту поверхнево підготовленим, досить знати, що на відміну від нержавіючої сталі, композитні (зі штучного каменю) мийки значно важче і не пропускають електричний струм, що значимо при виборі меблів і електрооснащенні мийного центру. В іншому раковини з сілграніта, полістоуна, акрилового каменю та інших подібних матеріалів мало чим по суті відрізняються від сталевих, якщо не брати до уваги непорівнянної різниці в кількості варіантів кольорів і форм.

 

  Якщо мислити образно, то за своїм походженням мийки зі штучного каменю ближче до текучостi води, так як їх відливають, а сталеві - штампують. Добавки в спочатку текучу суміш різних барвників і поліпшувачів призводять до появи на ринку нових відтінків і назв матеріалів для мийок.

 

  Мийки з натурального каменю, міді або бронзи приблизно також цікаві більшості сучасних покупців, як музейні або аукціонні рідкості.

 

  Однак, крім високої вартості у них є більш серйозний недолік: при постійному використанні їх занадто легко зробити страшними (в плямах і подряпинах), і занадто складно знову повернути до красивого чистого вигляду. А для забезпечення багатофункціональності мийного центру такі раковини "годяться" часто приблизно також, як спортивний автомобіль для повсякденних поїздок в магазин.


Функціональність і ергономіка аксесуарів

  • Миття, чищення і нарізка продуктів харчування, їх приготування на пару, і навіть подача до столу з сервіруванням - це частково або повністю доступні сучасним мийним центрам функції:
  • мобільний обробний столик для підготовки продуктів за мийкою,
  • коландер (вкладиш в мийку) для ошпарювання фруктів, горіхів або овочів при бажанні швидко очистити верхній шар,
  • піддон для доставки чистих овочів до пароварці, а також для елегантного поставлення на стіл готового блюда.


Декоративні властивості

  Поверхні мийок і змішувачів сучасних виробників рівня німецької компанії "Бланко" (Blanco) можна легко і швидко очищати. Системний підхід до дизайну виробів такого рівня якості дозволяє без особливих зусиль вирішувати завдання суміщення в одному мийному центрі мийки, змішувача, пристосувань для збору і видалення відходів, а також різних аксесуарів.

 

  Організація плавно і приємно поточних процесів на кухні впливає в підсумку на якість харчування і здоров'я. Тому, вибираючи мийку, корисно продумувати і те, що її буде оточувати, і, головне, наскільки легко і швидко в такому оточенні можна готувати улюблені страви.